Lokerse 9H – Eikenlo 2H

Op zondag 20 september 2009 ging voor Eikenlo 2H het nieuwe competitieseizoen van start met de uitwedstrijd tegen Lokerse 9H. De vierkoppige opstelling van Eikenlo bestond uit Erik Van Hamme (kapitein), Bart De Vrieze, David Van Hamme en Nick Van Haele. Ook Lokerse stuurde vier man: Gilles Thuysbaert, Tom Pellecom, Dirk Vereecken en Tom Ysewyn.

In de eerste dubbelwedstrijd mochten Erik en Bart het opnemen tegen Tom Y. en Gilles. Die bleken geen partij voor onze jongens, en gaven de eerste set weg met 7-21. Ook de tweede set was tegenwind en bergop voor Lokerse, resulterend in 8-21 en de eerste match voor Eikenlo.

De tweede dubbel ging een stuk minder vlot. Erik en David kregen geen greep op het spel, en gaven Dirk en Tom P. al snel een kleine voorsprong. De broers konden nog aanpikken en mepten de set de verlenging in, maar het ontglipte hen alsnog met 25-23. De tweede set was niet anders, Dirk en Tom waren technisch sterker en wonnen met 21-18.

In dubbel drie namen Bart en Nick het op tegen Tom Y. en Dirk. De eerste set begon met zwaar overwicht van Eikenlo, en de 8-21 eindscore reflecteerde dit. In de tweede set herpakte het Lokerse duo zich, maar Bart en Nick gingen de uitdaging aan en haalden de match binnen met 16-21.

De laatste dubbel werd gespeeld door David en Nick tegen Tom P. en Gilles. Lokerse profiteerde te weinig van de middelmatige services van David, en na enkele korte rallies ging het momentum richting Eikenlo, die met 18-21 de eerste set op hun naam schreven. In de tweede set was het omgekeerd; Lokerse zette meer druk en David en Nick verdedigden niet sterk genoeg. Met een score van 21-18 werd het een driesetter. Eikenlo maakte minder verdedigende fouten dit keer, en behaalden overwicht in de aanval. Met 17-21 kwam de tussenstand na de dubbels op Lokerse 1 – Eikenlo 3.

De eerste enkel werd gespeeld tussen Bart en Gilles. Met zijn gebruikelijke ijzersterke conditie hield Bart de set onder controle, naar een 17-21 eindstand. Ook de tweede set bood geen respijt voor Gilles, die ondanks een verdienstelijke partij de match naar Bart zag gaan met 18-21.

Vervolgens speelde Erik tegen Tom P. in enkel 2. Erik had wat moeite om onder druk de pluim binnen de lijntjes te houden, maar wisselde goed af tussen mooie drops en clears. Tom liet zich niet kennen en speelde telkens opnieuw Eriks set punt weg, tot die op 26-28 eindelijk de afmaker scoorde. De tweede set ging ook tot in verlenging, maar dit keer was het Tom die het verschil maakte, al bij 22-20. Erik had duidelijk meer boterhammen gegeten, want zijn conditie bleef beter overeind in de derde set. Tot spijt van de toeschouwers haalden ze niet eens de verlenging, en met 15-21 verzekerde Erik Eikenlo van de overwinning.

In de derde enkel kwam David op tegen Dirk. David had iets meer slagkracht, waardoor Dirk naar de achterlijn gedwongen werd. David hield de druk erop en won de eerste set met 16-21. Dirk wist de strategie te breken in de tweede set, maar het mocht niet baten: 21-23.

Als laatste speelde Nick tegen Tom Y., die wat moeite had om op gang te komen. Al snel stond de eerste set op Nicks naam, met 12-21. De tweede set ging minder vlot, en Tom maakte gelijk met 21-16. Nick was hierdoor niet van de wijs gebracht, en hervond zijn vorm uit de eerste set. Met 13-21 bracht hij de eindstand op 1-7, een mooie start van het seizoen voor Eikenlo.

DVH

Uitslagen

Wedstrijd Naam en Voornaam Klassement Naam en Voornaam Klassement 1ste game 2e game 3e game Games Wedstrijd Punten