Eikenlo 2H - Wetteren 3H

Dinsdag 20 oktober werd in Eeklo de tweede competitiematch gespeeld voor Eikenlo 2H. De thuisploeg trad aan met het volledige team: Erik Van Hamme, David Van Hamme, Tom Bontinck, Nick Van Haele, Jeffrey Piers, Koen De Ridder en Bart De Vrieze. De spelers van de tegenpartij waren minder talrijk: Sam Buggenhoudt, Peter Wollaert, Matthias Aendekerk en Arne De Graeve.

De eerste dubbel match werd gespeeld door Tom en Koen tegen Sam en Arne. Onze jongens vochten verbeten voor ieder punt en lieten zich niet van de wijs brengen door de fouten die ze maakten. De eerste match werd gewonnen met 21-19 en 23-21 als set standen. Tussenstand: 1-0.

Om organisatorische redenen werd de vierde dubbel match samen met de eerste dubbel match gespeeld. Nick en Jeffrey verdedigden Eikenlo tegen Peter en Matthias. Onze jongens wisten gebruik te maken van de fouten die de tegenstanders maakten en haalden de match vlotjes binnen met 21-12 en 21-8. Tussenstand: 2-0.

Nick en Erik traden aan om de tweede dubbel match te spelen tegen Sam en Matthias. De wedstrijd werd al snel een match waarin de minder sterke spelers geviseerd werden door de sterkere spelers. Na twee sets hevig verzet moesten Erik en Nick toch de winst afgeven aan Wetteren met 18-21 en 17-21. Tussenstand: 2-1.

De derde en laaste dubbel partij werd gespeeld door David en Jeffrey tegen Peter en Arne. David en Jeffrey konden met vlakke harde slagen de tegenstanders onder druk houden. De eerste set werd binnen gehaald met 21-16. In de tweede set werden er wat meer fouten gemaakt door onze jongens, maar ze konden toch de tweede set winnen met 21-19. Na de dubbel partijen was de tussenstand 3-1.

Tom en Sam mochten aantreden om de eerste enkel partij te spelen. Tom en Sam hadden kortgeleden nog tegen elkaar gespeeld in de gemengde competitie. Tom kwam wat traag op gang en moest de eerste set aan de tegenstander laten met 19-21. In de tweede set was Tom wakker geworden. Tom won de tweede set met 21-16 en de derde set met 21-14. Dit bracht de tussenstand op 4-1.

Bart mocht in de tweede enkel partij uitkomen tegen Peter. Bart speelde op zijn gebruikelijke rustige manier. De tegenstander kon zich vrij goed verweren, maar moest toch de wedstrijd aan Bart laten in twee sets. De set standen waren 21-14 en 21-17. Bart verzekerde de winst door de tussenstand op 5-1 te zetten.

De derde enkel match werd gespeeld door Erik tegen Matthias. Erik kwam vrij goed op gang en kon gebruik maken van de fouten die de tegenstander maakte in het verre veld. De eerste set werd makkelijk binnen gehaald met 21-11. In de tweede set werd al snel duidelijk dat de tegenstander de raad van zijn ploegkapitein opvolgde. Er werden duidelijk minder fouten gemaakt door Matthias. Erik daarentegen haalde regelmatig wat lompe stoten uit waardoor de tegenstander de tweede set kon oprapen met 15-21. Beide partijen waren vastbesloten om te winnen. Erik kon in de tweede helft van de derde set de voorsprong nemen met wat korte pluimen. Deze voorsprong werd behouden tot het einde van de derde set bereikt werd met 21-16. Tussenstand: 6-1.

David speelde de vierde enkel match tegen Arne. Er werd vrij vlak en snel gespeeld. Arne kon meermaals snelle en korte returns geven op de aanvallen van David. David was er meestal op tijd bij om toch het punt te kunnen redden. David kon de match winnen met 21-13 en 21-16. Dit legde de eindstand vast op 7-1.

EVH

Uitslagen

Wedstrijd Naam en Voornaam Klassement Naam en Voornaam Klassement 1ste game 2e game 3e game Games Wedstrijd Punten